Wil je een lekker en gezond eiwitrijk tussendoortje? Maak dan eens deze kwarkbolletjes. Wat grotere bolletjes als lunch en wat kleinere bolletjes als tussendoortje :-) Met een kleine aanpassing zijn ze lactosevrij.

Wat heb je nodig voor 12 bolletjes

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 250 gram (lactosevrije) magere kwark
  • 125 gram volkorenmeel
  • 125 gram amandelmeel
  • 50 gram (pecan)noten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 appel
  • Kaneel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Klop de eieren met het vanille extract. Klop daarna de olie en kwark erdoor.
  4. Spatel vervolgens het meel en bakpoeder erdoor.
  5. Snijd de appel in kleine stukjes en meng dit met wat kaneel. Voeg vervolgens toe aan het kwark mengsel.
  6. Hak de noten in stukjes en voeg ook toe.
  7. Maak met twee lepels een ijsboltang 12 bolletjes en verdeel deze over de bakplaat.
  8. Zet de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven (totdat ze goudbruin zijn).

Eet smakelijk!