Een echte klassieker … pasta pesto. Maar toch een beetje anders. Deze pasta heeft Marissa voorzien van een extra lekker laagje als je ‘m uit de oven haalt.
Pasta pesto uit de oven
Ingrediënten:
- 350 gram kipdijfilet
- 400 gram volkoren penne
- 1x het recept voor groene pesto (klik hier voor het recept)
- 500 gram broccoli
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 1 ui
- 4 tomaten
- 1 bol mozzarella
Hoe maak je het?
- Je kunt ervoor kiezen om vooraf de pesto te maken. Vervolgens begin je aan de ovenschotel.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de kip in stukjes, giet een scheutje olie in de pan en bak de kip gaar.
- Snijd de broccoli in roosjes (of gebruik diepvries broccoli) en zet het in water op het vuur.
- Zet ook een pan met water op het vuur voor de penne. Wanneer het water kookt voeg je de penne toe en kookt dit ongeveer 10 minuten.
- Snipper de ui en voeg dit toe aan de pan met kip.
- Snijd ook de paprika’s en courgette in blokjes en voeg ook dit toe aan de pan met kip en ui.
- Wanneer de broccoli gaar is kan het toegevoegd worden bij de andere groentes.
- Vervolgens roer je de penne en de pesto er ook doorheen.
- Vet een ovenschaal in en giet het mengsel in de schaal.
- Snijd de tomaten in schijfjes en verdeel dit over het mengsel.
- Snijd ook de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de tomaten.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 min in de oven.
Eet smakelijk!