Een makkelijk recept voor pindasaus met slechts 5 ingrediënten. Pindasaus is heerlijk bij je zelfgemaakte nasi of bami of gado gado. Als je het een keer gemaakt hebt wil je nooit meer anders :-)
Wat heb je nodig
- 3 cm gember
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels ketjap manis
- 5 eetlepels 100% pindakaas
- 1 à 2 theelepels sambal (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Rasp de gember of snijd in kleine blokjes.
2. Doe de gember samen met de kokosmelk en ketjap in een steelpannetje op laag vuur.
2. Roer zachtjes door zodat alles goed gemengd is. Voeg een eetlepel pindakaas toe en roer goed door totdat het is opgenomen in het mengsel. Herhaal met alle pindakaas.
3. Voeg de sambal toe aan de saus. Doe dit beetje bij beetje zodat je tussendoor kunt proeven.
4. Laat de saus een paar minuten indikken. Is de saus te dik? Voeg dan een extra kokosmelk of water toe.
Eet smakelijk!