Wij zijn fan van zelfgemaakte kruidenmixen. Voornamelijk omdat deze ideaal zijn ter vervanging van kant-en-klare kruidenmixen of pakjes en zakjes die veel zout bevatten. Op Instagram deelden wij onlangs een kruidenmix voor Mexicaanse gerechten. Deze kruidenmix is geschikt voor nasi en bami.
Meng de onderstaande kruiden door elkaar en bewaar deze in een afgesloten bakje of pot. Hoeveel je hiervan nodig hebt bij de bereiding van nasi of bami is een kwestie van smaak.
Ingrediënten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemberpoeder (djahe)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theelepel komijnpoeder (djintan)
- ½ theelepel kerriepoeder
- ¼ theelepel chili- of cayennepoeder
- ¼ theelepel kaneelpoeder
- ¼ theelepel peper
Succes!