Havermout is één van onze favoriete ingrediënten om mee te bakken of om te verwerken in gerechten. Een pak havermout is onmisbaar in je keukenkast. Marissa heeft onlangs een lekkere cake gebakken met havermout. Lekker bij je kopje koffie of thee en ook geschikt om mee te nemen als tussendoortje. Moeilijk? Nee hoor … we zijn fan van makkelijke, gezonde voedzame recepten.
Wat heb je nodig?
- 100 gram havermout
- 50 gram amandelmeel
- 150 ml (lactosevrije) kwark
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren
- 3 eetlepels pecan noten
- 2 eetlepels gedroogde cranberries
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een kleine bakvorm/ovenschaal (bijv. brownievorm) met bakpapier.
- Maal de havermout tot meel en doe het meel samen met het amandelmeel, de bakpoeder, het kaneel en het snufje zou in een kom. Meng goed door elkaar.
- Doe de banaan en de kwark in de blender/keukenmachine. Voeg ook de eieren toe en meng dit tot een luchtige gladde massa.
- Hak de noten (en evt. de cranberries) en voeg dit toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in de bakvorm en strooi er eventueel nog wat havermout overheen.
- Zet de bakvorm voor ongeveer 25-30 minuten in de oven.
Veel bakplezier!