De Nationale Week Zonder Vlees is het bekendste Nederlandse initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. De landelijke campagne vindt elk jaar in maart plaats. Deze keer niet alleen zonder vlees, maar ook zonder zuivel.

We hebben een lekker recept voor je van quesedilla’s. Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken en de tex-mexkeuken wat tosti’s zijn voor de Nederlandse. Letterlijk betekent het woord ‘kaasdingetje’. Om het gerecht zuivelvrij te maken kun je de crème fraîche vervangen door  een plantaardige variant zoals haver fraîche  en de kaas door een vegan variant.

Ingrediënten (4 quesedillas):

  • 4 volkoren wraps
  • 125 crème fraîche (of plantaardige haver fraîche)
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 200 gram bruine bonen
  • 150 gram maïs
  • paar handjes geraspte kaas (of een vegan variant)

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui en fruit dit aan in de pan. Voeg vervolgens de bruine bonen en de maïs toe.
  2. Snijd de tomaat in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  3. Snijd de avocado in blokjes of prak het fijn.
  4. Besmeer de helft van een wrap met wat crème fraîche, verdeel vervolgens ¼ van de avocado erover.
  5. Schep vervolgens ¼ van het bruine bonen mengsel op de wrap.
  6. Strooi er een handje kaas over en vouw de wrap dubbel.
  7. Bak de wrap aan beide kanten in een koekenpan/grillpan. Of leg de wrap onder een grill apparaat of een tosti ijzer.
  8. Herhaal dit met de andere 3 wraps.

Eet smakelijk!