De geur van speculaas en koekkruiden vind ik altijd zo lekker. Het past goed bij dit jaargetijde, de herfst. Maar je kunt deze appel speculaascake natuurlijk ook gerust bakken in de winter, lente en zomer ….
Appel speculaascake
Wat heb je nodig voor deze cake:
- 200 gram volkoren (spelt)meel
- 190 gram appelmoes met kaneel 0% suiker
- 3 eieren
- 1 appel
- 40 gram ongezouten cashewnoten
- 1 eetlepel kaneel
- 1 eetlepel koek en speculaaskruiden
- 1 eetlepel honing
- 2 theelepels bakpoeder
- Amandelschaafsel
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Meng het meel, kaneel, speculaaskruiden en het bakpoeder door elkaar.
- Voeg vervolgens de appelmoes, eieren en honing toe en roer goed door elkaar.
- Snijd de appel in kleine stukjes en verkruimel de noten een beetje. Meng dit door het beslag.
- Giet het beslag in de cakevorm en strooi er wat amandelschaafsel overheen.
- Zet de cake ongeveer 35 minuten in de oven.
- Laat de cake vervolgens eerst afkoelen voordat je er plakken van snijdt.
Eet smakelijk!