Eiersalade van Marissa
Eieren staan in de schijf van 5. En dat is niet voor niets… ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en eiwitten.
Eiersalade, echt zoiets wat eigenlijk niet mag ontbreken op tafel tijdens Pasen! Het is zeker niet moeilijk om deze zelf te maken. Ook na Pasen kun je deze eiersalade natuurlijk maken…lekker op een broodje of op een toostje. Met een kleine aanpassing kun je deze salade ook gebruiken als je intolerant bent voor lactose.
Wat heb je nodig om één pot eiersalade te maken?
Ingrediënten:
– 5 eieren
– 2 flinke eetlepels mayonaise
– 2 flinke eetlepels magere kwark*
– 2 theelepels kerriepoeder
– 1 eetlepel bieslook
– 2 augurken
– eventueel een snufje peper en zout
* Gebruik lactosevrije kwark wanneer je een lactose-intolerantie hebt.
Bereidingswijze:
– Kook de eieren 6 minuten en snijd ze daarna in stukjes (of prak de eieren).
– Snijd ook de augurken in stukjes.
– Meng daarna alle ingrediënten.
– Voeg eventueel meer kerriepoeder toe of een snufje peper of zout.
Eet smakelijk!