In het weekend neemt Thess graag de tijd om nieuwe gerechten uit te proberen. Zo ook deze lekkere gevulde courgettes met Mexicaans gehakt. De voorbereiding duurt 15-20 minuten en dan kun je het in de oven zetten. Het recept is koolhydraatarm.

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 grote courgettes
  • (Olijf)olie
  • Peper
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram (mager) rundergehakt
  • 1 theelepel Mexicaanse kruidenmix of Euroma Mexicaanse kruiden
  • 1 paprika
  • 150 gram mais (klein blikje)
  • 200 ml gezeefde tomaten (passata)
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de courgettes in de lengte door en hol beide kanten uit.
  2. Leg de courgettes in een ovenschaal of op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de courgettes aan beide kanten met een beetje olie en een snufje peper.
  3. Zet de courgettes 10 minuten in de oven op 200 graden.
  4. Snijd in de tussentijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de Mexicaanse kruidenmix toe.
  5. Snijd de paprika en roerbak mee met het gehakt. Voeg ook de uitgelekte mais en gezeefde tomaten toe. Roer goed door. Voeg tot slot al wat geraspte kaas toe om het geheel smeuïg te maken.
  6. Haal de courgettes uit de oven. Verdeel het gehaktmengsel over de vier halve courgettes. Bestrooi met geraspte kaas en zet opnieuw in de oven voor 15 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!