Heb je iets te vieren? Of heb je gewoon zin om een taart te maken? Dan is deze gezonde mango-sinaasappel kwarktaart van Marissa een aanrader. Je kunt zelfs een stukje nemen als herstelsnack na het sporten :-)
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
- 150 gram havermout
- 120 gram cashewnoten
- 120 gram ontpitte dadels
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels vanille-extract
Voor de kwarklaag:
- 300 gram (diepvries) mango
- 1000 gram magere (lactosevrije) kwark
- 12 blaadjes gelatine
- 2 theelepels vanille-extract
- Sap van 2 sinaasappels
Hoe maak je deze lekkere taart?
- Laat de dadels een paar minuten in kokend water weken en giet ze daarna af.
- Leg de blaadjes gelatine alvast in een schaaltje water en laat dit 15 minuten staan.
- Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot er een plakkerig deeg ontstaat. Het kan zijn dat je een aantal eetlepels water moet toevoegen om het plakkerig te krijgen.
- Bekleed een springvorm (Ø 24 cm) met bakpapier en stort het mengsel hier in. Verdeel het daarna goed over de bodem en druk het even aan.
- Pureer de blokjes mango in de keukenmachine en giet het daarna in een kom.
- Spatel de kwark door de gepureerde mango. Voeg vervolgens ook het vanille-extract toe en roer dit erdoor.
- Je kunt nu even proeven of je het mengsel qua smaak goed vindt. Eventueel kun je honing of wat zoetstof toevoegen.
- Pers 2 sinaasappels uit en giet het vocht in een pannetje. Verwarm dit tot het lauwwarm is en voeg dan de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost en haal het pannetje daarna van het vuur.
- Laat het mengsel een beetje afkoelen, maar laat het niet te lang staan (anders gaat de gelatine al stollen).
- Giet het vervolgens bij de kwark en roer goed door.
- Vet de randen van de springvorm in (of bekleed met bakpapier) en giet het mengsel in de vorm.
- Zet de taart minimaal 6 uur in de koelkast.
Eet smakelijk!