Marissa is de keuken ingedoken en heeft een aantal lekkere spreads en dips gemaakt.
Rode pesto
Deze rode pesto maak je in een handomdraai en is bijvoorbeeld lekker op een broodje of door de pasta.
Ingrediënten
– 2 tenen knoflook
– 100 gram zongedroogde tomaten
– 2 gegrilde paprika’s
– Handje basilicum
– 25 gram pijnboompitten
– 30 gram Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels olijfolie
Kerrie hummus
Laatst heb je op onze site het recept voor vegetarische kikkererwten burgers voorbij zien komen. Vandaag een ander recept met kikkererwten, namelijk hummus. Een kikkererwten puree, afkomstig uit de Libanese keuken, maar populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa wordt het steeds meer gegeten. Lekker op een broodje of om je rauwkost in te dippen!
Ingrediënten
– 265 gram kikkererwten (uitlek gewicht van 1 blikje)
– 1 teen knoflook
– 2 el tahin (sesampasta)
– 3 el olijfolie
– 3 el citroensap
– 2 tl kerriepoeder
Bereidingswijze
1. Laat de kikkererwten uitlekken en verwijder de vliesjes. Dat gaat het makkelijkste door de kikkererwten in een schone theedoek te rollen.
2. Pel en snijd de knoflook in kleinere stukken.
3. Doe de kikkererwten in een kom en voeg hier de knoflook, tahin, olijfolie en citroensap aan toe.
4. Mix met een staafmixer tot een glad geheel.
5. Wanneer de hummus nog te droog is kan je er een extra scheutje olijfolie bij doen.
6. Breng de hummus hierna op smaak met kerriepoeder.
7. Bewaar de hummus afgesloten in de koelkast.
Groene pesto
Groene pesto kun je natuurlijk in een potje in de supermarkt kopen, maar het is zoveel lekkerder als je het zelf maakt. Het is helemaal niet moeilijk en zo klaar!
Ingrediënten voor een klein potje pesto
– 1 plantje basilicum
– 1 teen knoflook
– 25 gram pijnboompitten
– 30 gram Parmezaanse kaas
– 2 el olijfolie
– Snufje zout
Bereidingswijze
1. Pluk alle blaadjes van de basilicum plant en pel en snijd de knoflook in kleinere stukken.
2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of pureer alles met een staafmixer tot een gladde massa.
3. Wanneer de pesto er nog droog uitziet kan je nog wat extra olijfolie toevoegen.
4. Meng dit nogmaals en je pesto is klaar.
5. Lepel de pesto in een schoon potje en bewaar deze goed afgesloten in de koelkast.
Guacamole
Guacamole is super simpel om te maken. Het basis ingrediënt van guacamole is avocado. Een avocado bevat veel onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het cholesterolgehalte in je bloed en verkleint daarmee de kans op hart en vaatziekten.
Ingrediënten
– 2 eet rijpe avocado’s
– 1 teen knoflook
– ¾ ui
– 1 tomaat
– ½ – 1 limoen
Bereidingswijze
1. Snijd de avocado doormidden en lepel het vruchtvlees eruit, snijd de avocado’s hierna in kleinere stukken.
2. Pel en snijd de knoflook in kleinere stukken.
3. Pureer de avocado en de knoflook met de staafmixer tot een gladde massa.
4. Snipper de ui en snijd de tomaat in kleine stukjes.
5. Voeg deze toe aan de guacamole en spatel deze erdoorheen.
6. Breng op smaak met limoensap.
7. Bewaar de guacamole goed afgesloten in de koelkast.
Enjoy!
groeten Marissa