Kikkererwten worden al zo’n negenduizend jaar verbouwd in alle landen rondom de Middellandse zee. Ze zijn rond, stevig, hebben een goudgele kleur en doen qua vorm aan kleine hazelnoten denken. Kikkererwten worden vooral in het Midden-Oosten gegeten waar ze de basis vormen voor hummus maar passen ook goed in talloze andere gerechten zoals salades, curry’s, falafel en schotels met couscous. Kikkererwten hebben een nootachtige smaak.

Vandaag hebben we een gezond en lekker recept met kikkererwten voor je.

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 gram)
  • 1 (rode) paprika
  • ½ courgette
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 100 gram havermout
  • olie

Bereidingswijze
1. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken in de vergiet.
2. Dep ze daarna goed droog met een theedoek.
3. Doe de kikkererwten in de keukenmachine en maal ze niet al te fijn.
4. Snijd de paprika, courgette, ui en knoflook in stukken en voeg dit bij in de keukenmachine en maal tot een gladder geheel.
5. Giet het mengsel over in een kom en roer vervolgens de eieren en de ras el hanout erdoor.
6. Voeg vervolgens de havermout toe en roer dit erdoor heen. Wanneer het mengsel te nat is kun je meer havermout toevoegen.
7. Verdeel het mengsel in zessen of achten (afhankelijk van hoe groot je de burgers wilt) en maak hier eerst een bal van.
8. Vervolgens druk je de bal plat om een burger te vormen.
9. Verhit wat olie in een pan en bak de burgers op laag vuur aan beide kanten goudbruin.