Wil je een lekker en gezond eiwitrijk tussendoortje? Maak dan eens deze kwarkbolletjes. Wat grotere bolletjes als lunch en wat kleinere bolletjes als tussendoortje :-) Met een kleine aanpassing zijn ze lactosevrij.
Wat heb je nodig voor 12 bolletjes
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 250 gram (lactosevrije) magere kwark
- 125 gram volkorenmeel
- 125 gram amandelmeel
- 50 gram (pecan)noten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel vanille extract
- 1 appel
- Kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eieren met het vanille extract. Klop daarna de olie en kwark erdoor.
- Spatel vervolgens het meel en bakpoeder erdoor.
- Snijd de appel in kleine stukjes en meng dit met wat kaneel. Voeg vervolgens toe aan het kwark mengsel.
- Hak de noten in stukjes en voeg ook toe.
- Maak met twee lepels een ijsboltang 12 bolletjes en verdeel deze over de bakplaat.
- Zet de bakplaat voor ongeveer 20 minuten in de oven (totdat ze goudbruin zijn).
Eet smakelijk!