Dit is zeker één van mijn favorieten. Ik ben dol op curry’s met zilvervliesrijst. In ongeveer 30 minuten heb je snel een lekkere en voedzame maaltijd op tafel. Dit recept is vegetarisch en je kunt er lekker mee variëren.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen:

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 (rode) paprika’s
  • 250 gram sperziebonen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepels currypasta (ik gebruikte de gele curry van Fairtrade)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ groentebouillonblokje
  • 1 doosje mango (uit de diepvries)
  • ± 300 gram zilvervliesrijst
  • Optioneel: sap van ½-1 limoen

Bereidingswijze:
1. Snijd alle groente in blokjes.
2. Zet een hapjespan/wokpan op het vuur en schenk daar een beetje olijfolie in.
3. Doe de stukjes ui erin en bak dit tot goudgeel is. Voeg ook direct de knoflook toe (ik heb een knoflookpers gebruikt).
4. Zet een tweede pan met water op voor de rijst. Zodra het water kookt, voeg je de rijst toe en laat je dit 10 minuten koken.
5. Voeg vervolgens de courgette, paprika’s en sperziebonen toe aan de hapjespan/wokpan en bak dit even mee.
6. Voeg vervolgens de currypasta en de kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar.
7. Hierna voeg je de sojasaus toe en verkruimel je het halve bouillonblokje boven de pan. Roer dit er goed doorheen.
8. Wanneer alles aan het sudderen is, kun je de mango toevoegen.
9. Hierna kun je het vuur wat zachter zetten en alles nog zo’n 5 minuten laten pruttelen (tot de mango gaar is).
10. Je kunt de rijst en mango curry naast elkaar opdienen of alles door elkaar doen in de pan.

Optioneel:

  • Strooi aan tafel nog een handje ongezouten cashewnoten over de curry.
  • Je kunt ervoor kiezen om tofu, tempeh of kikkererwten toe te voegen.
  • Voor een niet-vegetarische variant kun je ook kippendijfilet toevoegen.
  • Je kunt variëren met de groente. Kies bijvoorbeeld eens voor bloemkool of champignons.

Eet smakelijk!

groeten Marissa