Een bakje kwark met fruit, een kom havermout, een paar belegde sneetjes brood of crackers… Er zijn zoveel lekkere opties om te ontbijten. Dit ontbijttaartje is heerlijk fris door kwark en fruit, en weer eens een ander begin van de dag. Dit ontbijttaartje kan elke dag, maar misschien heb je er in het weekend wat meer tijd voor. Genieten!

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 110 gram amandelmeel
  • 1 theelepel kokosrasp
  • 90 gram (lactosevrije) kwark of Griekse yoghurt
  • 45 gram mango
  • Sap van ½ citroen
  • Rasp van ½ citroen
  • ½ theelepel vanille-extract
  • ½ theelepel baking soda of 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Topping

  • 2 eetlepels kwark of Griekse yoghurt
  • 1-2 eetlepels mango

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm (12 cm) met bakpapier en vet de randen in.
  3. Doe het ei en de honing in een kom en mix dit ongeveer 5 minuten.
  4. Doe het meel, zout, kokosrasp, citroensap, citroenrasp, vanille-extract, baking soda en de kwark/yoghurt in een kom. Roer dit goed door elkaar.
  5. Voeg vervolgens het eimengsel toe. Spatel het vervolgens voorzichtig door elkaar.
  6. Snijd de mango in kleine stukjes en roer door het beslag.
  7. Verdeel het mengsel over de springvorm en zet het taartje voor ongeveer 40 minuten in de oven. Wordt de bovenkant te donker? Dek het af met aluminiumfolie.
  8. Laat het taartje eerst afkoelen en vervolgens kun je het garneren met kwark/yoghurt en fruit.

Eet smakelijk!

Geïnspireerd door de ontbijttaartjes van Oh My Pie!