Rollen, vouwen of op een prikker: met tortilla’s kun je alle kanten op. Je draait ze snel in elkaar en zijn makkelijk mee te nemen, perfect voor werk, een picknick of onderweg. Dit is een lekker recept voor wraps met een Mexicaanse twist.

Mexicaanse wraps

Wat heb je nodig voor 6 wraps.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje (200 gram) maïs
  • 1 blikje (200 gram) kidneybonen
  • 1 blikje (400 gram) bruine bonen
  • 1 pakje/blikje (400 gram) tomatenblokjes
  • 6 volkoren wraps
  • 2 tl (gerookte) paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • Geraspte kaas
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd alle groentes in stukjes.
  3. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  4. Voeg vervolgens de courgette en paprika’s toe en bak dit even mee.
  5. Voeg hierna de maïs, bruine bonen, kidneybonen, tomatenblokjes, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  6. Laat dit even pruttelen.
  7. Vet ondertussen een ovenschaal in.
  8. Vul nu de volkorenwraps met het bonenmengsel en leg de wraps in de ovenschaal.
  9. Je kunt de geraspte kaas in de wraps doen of er overheen strooien (tip: wanneer je een klein beetje tomatenpuree over de wraps smeert en dan de kaas erover heen strooit, krijg je een lekker krokant laagje).
  10. Zet de ovenschaal voor ±10 minuten in de oven.

Optioneel

  • Lekker om te serveren met guacamole. Dat recept vind je hier.

Eet smakelijk!