Een favoriet uit de Indonesische keuken….nasi goreng. Nasi betekent gekookte rijst en goreng betekent gebakken. Lekker met een gebakken eitje en zelfgemaakte pindasaus.

Wat heb je nodig

  • 300 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels ketjap manis
  • nasi-bami kruidenmix
  • 3 paprika’s
  • 250 gram wortels
  • 1 prei
  • 1 rode peper
  • 250 gram doperwten
  • 125 gram taugé
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
  2. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
  3. Verhit één eetlepel olie in een wokpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook en voeg na een paar minuten de sambal, ketjap en nasi-bami kruiden toe. Meng alles goed door elkaar en bak dit gedurende een minuut aan.
  4. Snijd de paprika en wortel in blokjes. Voeg toe aan de pan en wok een paar minuten mee.
  5. Snijd de prei in ringetjes. Maak de rode peper schoon en snijd fijn.
  6. Voeg de prei, rode peper, doperwten en taugé toe en roer het geheel goed door.
  7. Schep de rijst in gedeeltes door de groente en laat meebakken.
  8. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de eieren. Dit kan als spiegelei of geklutst.
  9. Serveer de nasi met ei, komkommer of augurk en pindasaus.

Geen tijd of zin om groentes zelf te snijden? Een voorgesneden pakket met nasi bami groente is ook geschikt. Ga uit van 200 – 250 gram groente per persoon.

Eet smakelijk!