Pasta met zalm en spinazie….een heerlijke combinatie. Lekker gezond en snel klaar.
Ingrediënten (4 personen):
– 320 gram volkoren penne (ongekookt)
– 400 gram zalm
– peper
– dille
– knoflookpoeder
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 bakje kruidenroomkaas (light)
Bereidingswijze:
- Kook de pasta zoals op de verpakking staat beschreven.
- Dep de zalm droog met keukenpapier. Snijd in reepjes of blokjes. Breng op smaak met peper, dille en knoflookpoeder.
- Verhit de olijfolie in een pan. Leg de zalm met de huidkant naar beneden in de hete pan. Gaar hem op middelvuur. Draai regelmaat om zodat alle kanten gebakken zijn. Dit duurt ongeveer 4-5 minuten, afhankelijk van de dikte van de stukjes zalm.
- Voeg in etappes spinazie toe aan een andere pan, totdat deze geslonken is.
- Voeg de roomkaas en peper toe en meng goed door elkaar. Verwarm een paar minuten en voeg dan ook de penne toe.
- Meng dit goed door elkaar en verdeel over de borden. Verdeel ook de zalm over de borden.
Eet smakelijk!