Een echte klassieker … pasta pesto. Maar toch een beetje anders. Deze pasta heeft Marissa voorzien van een extra lekker laagje als je ‘m uit de oven haalt.

Pasta pesto uit de oven

Ingrediënten:

  •       350 gram kipdijfilet
  •       400 gram volkoren penne
  •       1x het recept voor groene pesto (klik hier voor het recept)
  •       500 gram broccoli
  •       2 paprika’s
  •       1 courgette
  •       1 ui
  •       4 tomaten
  •       1 bol mozzarella

Hoe maak je het?

  1.     Je kunt ervoor kiezen om vooraf de pesto te maken. Vervolgens begin je aan de ovenschotel.
  2.     Verwarm de oven voor op 200 °C.
  3.     Snijd de kip in stukjes, giet een scheutje olie in de pan en bak de kip gaar.
  4.     Snijd de broccoli in roosjes (of gebruik diepvries broccoli) en zet het in water op het vuur.
  5.     Zet ook een pan met water op het vuur voor de penne. Wanneer het water kookt voeg je de penne toe en kookt dit ongeveer 10 minuten.
  6.     Snipper de ui en voeg dit toe aan de pan met kip.
  7.     Snijd ook de paprika’s en courgette in blokjes en voeg ook dit toe aan de pan met kip en ui.
  8.     Wanneer de broccoli gaar is kan het toegevoegd worden bij de andere groentes.
  9.     Vervolgens roer je de penne en de pesto er ook doorheen.
  10.    Vet een ovenschaal in en giet het mengsel in de schaal.
  11.    Snijd de tomaten in schijfjes en verdeel dit over het mengsel.
  12.    Snijd ook de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de tomaten.
  13.   Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 min in de oven.

Eet smakelijk!