Ben jij ook zo gek op pindakaas?

Tegenwoordig zijn er zoveel soorten in de supermarkt verkrijgbaar. Wij gaan het liefst voor  100% pindakaas. Het leuke is…..deze kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. In dit recept kozen we voor ongezouten pinda’s, maar je kunt met elke soort noot die je lekker vindt een notenpasta maken.

Wist je dat pinda’s eigenlijk geen noten zijn, maar peulvruchten? Vanwege hun eigenschappen en samenstelling worden pinda’s toch tot noten gerekend. Noten (waaronder pinda’s) verlagen het LDL-cholesterol en verkleinen de kans op hartziekten. Maar, hoe lekker ook …. eet er niet teveel van. Ze zijn ook calorierijk.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram ongezouten pinda’s

Wat moet je doen?

  • Doe de pinda’s in de keukenmachine en maal net zo lang totdat je pindakaas hebt.
  • In het begin zie je een soort gruis, maar na een tijdje begint het smeuïg te worden.
  • Giet de pindakaas in een schoon potje.

Enjoy!