Met dit basisrecept voor rode pastasaus kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld spaghetti, lasagne of gebruik het op een pizza. Je kunt gehakt toevoegen voor een bolognese saus of je kunt zelfgemaakte gehaktballetjes laten sudderen in de saus. Serveer er een frisse salade bij of vul de maaltijd aan met extra (gegrilde) groentes.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 gram tomaten blokjes of gezeefde tomaten (2 blikken)
- 300 ml water
- 1 bouillonblokje minder zout
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- peper
- 400 gram wortel
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn.
- Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook aan gedurende 2-3 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes en het water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje en voeg deze samen met de kruiden en peper toe aan de saus. Zet het vuur laag.
- Snijd de wortels in blokjes of schijfjes. Voeg deze toe aan de saus en roer goed door.
- Laat de saus ieder geval 10-15 minuten koken op laag vuur.
- Pureer de saus kort met een staafmixer of in de blender.
Wil je liever een dikkere saus? Voeg dan minder water toe of laat de saus langer doorkoken.
Je kunt de saus (eventueel in porties) ook invriezen. In de vriezer is de saus maximaal 3 maanden houdbaar.