Het is heerlijk om in de zomer lekker buiten te eten. Deze frisse salade is snel klaar en heerlijk voor bij de lunch op een zonnige dag. Onze diëtist Mare heeft een maand lang veganistisch gegeten. Dit kun je lezen in haar blog Mare goes vegan en in deel 2. Dat levert weer leuke, lekkere en verrassende recepten op. En natuurlijk kun je deze ook maken als je niet veganistisch wilt eten.

Ingrediënten voor 2-3 personen

  • 1 krop ijsbergsla
  • 200 gram kidneybonen
  • 1 zoete punt paprika
  • Handje cherry tomaten
  • 1/3 komkommer
  • ½ rode ui
  • 3 stengels bosui/salade ui
  • ½ limoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel agave siroop

Bereidingswijze

  1. Was de sla, snijd deze in kleine stukjes en doe dit in een grote kom.
  2. Laat de kidneybonen uitlekken en doe deze bij de sla.
  3. Was en snijd de rest van de groente en voeg dit ook bij de sla.
  4. Rasp de schil van een halve limoen en doe dit samen met het sap van ½ limoen, 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel agavesiroop in een kommetje. Meng dit goed door en giet het daarna over de salade.
  5. Goed mengen en klaar!

Eet smakelijk!