Met salades kun je eindeloos variëren. Maar een salade is pas echt gezond als deze ook de voedingsstoffen levert die je nodig hebt. Denk aan vitamines en mineralen. Maar ook eiwitten, koolhydraten en vetten, want anders heb je na het eten van een salade al snel weer trek.

We hebben een leuk salade inspiratie document gemaakt om in 4 stappen je eigen salade samen te stellen. Super handig :-) Vraag je AVS diëtist en ontvang ‘m in je mailbox.

Salade met parelcouscous, feta en linzen

Wat heb je nodig?

  • 275 gram parelcouscous
  • 4 nectarines
  • 150 gram feta
  • 1 blikje linzen
  • 150 gram veldsla
  • 1 komkommer
  • Olijfolie
  • 1 eetlepel (witte wijn) azijn
  • Zwarte peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snij 4 nectarines doormidden, verwijder de pit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met olie en rooster ze 10 minuten in de oven.
  4. Snij de komkommer in blokjes.
  5. Laat de linzen uitlekken.
  6. Meng de veldsla met 1 eetlepel olijfolie en 1 theelepel witte wijn azijn.
  7. Meng de parelcouscous en de linzen door de salade.
  8. Verdeel de salade over 4 borden.
  9. Verdeel de geroosterde nectarines over de salade en verkruimel de feta erover.

Eet smakelijk!

Bron: Picnic