Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het is een bijzondere combinatie van aardappel, meel en eieren. Je kunt deze “deegballetjes” makkelijk zelf maken. Maar je kunt ze natuurlijk ook kant en klaar kopen.
Wat heb je nodig?
- 500 gram biefstuk
- 150 gram rucola
- 250 gram tomaatjes
- 500 gram gnocchi
- 1 bosje basilicum
- Parmezaanse kaas
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bestrooi de biefstuk met peper en zout.
- Leg 250 gram tomaatjes in een ovenschaal. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Rooster de tomaatjes 15 minuten in de oven.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de biefstukken 2 á 3 minuten per kant. Laat hierna 5 minuten rusten in zilverfolie.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi in 5 á 6 minuten gaar en krokant.
- Meng 1 eetlepel balsamico azijn met 1 eetlepel olijfolie in een saladekom. Meng de rucola, gnocchi en blaadjes basilicum hier doorheen.
- Verdeel de salade over 4 borden.
- Leg de tomaatjes er op.
- Snij de biefstuk in plakken en leg op de salade.
- Rasp er nog lekker wat Parmezaanse kaas overheen.
Eet smakelijk!
Bron: Picnic