Onze diëtist Mare heeft een maand lang veganistisch gegeten. Dit kun je lezen in haar blog Mare goes vegan en in deel 2. Dat levert weer leuke, lekkere en verrassende recepten op. En natuurlijk kun je deze ook maken als je niet veganistisch wilt eten. Deze scrambled tofu kost net iets meer bereidingstijd dan een gemiddeld ontbijt, maar smaakt heerlijk en zorgt voor een vol gevoel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 pak tofu (uitlekgewicht: 375 gram)
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • Handje cherry tomaten
  • 2 stengels bosui/salade ui
  • 1 eetlepel tomaten puree
  • Kurkuma
  • Paprika poeder
  • Peper
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 sneden volkoren brood

Bereidingswijze

  1. Giet de tofu af. Leg de tofu daarna tussen een theedoek en druk zo veel mogelijk vocht eruit.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en bak deze kort in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
  3. Verkruimel de tofu boven de pan. Voeg kurkuma, paprikapoeder en peper naar smaak toe.
  4. Bak dit geheel ongeveer 5-7 minuten.
  5. Snijd de cherry tomaatjes en de bosui en voeg deze samen met de tomatenpuree toe aan de pan.
  6. Bak dit nog 1-2 minuutjes mee en serveer op een snee geroosterd volkoren brood.

Eet smakelijk!