Sportdiëtist Groningen

Hier vind je alle informatie over ons en het team van AVS diëtisten.

AVS diëtisten en sportdiëtisten Linda Swart en Thess de Lange hebben spreekuur in Groningen. Het spreekuur is in het Loopsportcentrum Noord aan de Regattaweg 5 in Groningen. Binnen het loopsportcentrum werken we samen met fysiotherapeuten van Tasman fysiotherapie, de sportarts van Fanaticus Sports Medicine, een sportpsycholoog en Voetstuk podotherapie. Alle samenwerkende expertises onder één dak.

Het is ons doel om hardlopers, trailrunners, wandelaars of bare-foot runners zo goed mogelijk te ondersteunen. Binnen het loopsportcentrum zijn ook de winkel van Steenboksport, Jan Douma gevestigd, the Gym Lounge en evenementenorganisaties zoals Tocht om de Noord.

Binnen het centrum organiseren we cursussen en workshops, zoals bijvoorbeeld de cursus prikkelbare darmsyndroom.  Tijdens drie bijeenkomsten met de fysiotherapeut en diëtist leer je alles over je darmen, stress, ontspanning, oefeningen, voeding, FODMaP, probiotica en sport. Veel informatie en tips om je klachten als gevolg van PDS te verminderen.

Een gezonde en gevarieerde voeding is van belang om je energiek en fit te voelen. Wanneer je intensief traint is een optimaal voedingspatroon extra belangrijk voor het leveren van een goede sportprestatie. Want de juiste voeding op het juiste moment draagt bij aan een beter uithoudingsvermogen en betere prestaties.
Maar wat is voor mij een optimaal voedingspatroon en wat heb ik als (top)sporter extra nodig? Heb ik tekorten? Wat kan ik doen om mijn prestaties te verbeteren? Kan ik lichamelijke klachten voorkomen en hoe krijg ik meer energie? Hoe kan ik meer uit mijn trainingen halen, langer trainen zonder die vermoeidheid of dip? Heb ik supplementen nodig? Hoeveel eiwitten moet ik gebruiken om spiermassa op te bouwen? Als specialist op het gebied van voeding in relatie tot sport beantwoord ik deze vragen en maak ik voor jou een individueel voedingsplan op maat.

Linda Swart is naast diëtist en sportdiëtist ook gespecialiseerd in coeliakie, endometriose, PCOS, diabetes en leefstijl. Linda is jarenlang sportdiëtist bij FC Groningen geweest en high performance partner TeamNL van NOC*NSF. Thess de Lange is diëtist, leefstijlcoach en sportdiëtist en heeft als aanvullende specialisatie medicatie en voeding.

Bij AVS houden we van lekker en gezond eten, koken zonder pakjes en zakjes volgens het Puur Gezond principe.

De spreekuren zijn op woensdag en vrijdag. Je kunt een afspraak maken via de online agenda op de website.

Maak een afspraak en ervaar zelf de positieve effecten van een advies van een diëtist van AVS of verbeter je sportprestaties met een advies op maat van de sportdiëtist.

Maak een afspraak of bel naar 085 – 13 06 284 voor meer informatie.