Tabouleh is een Midden-Oosters gerecht dat meestal als bijgerecht wordt geserveerd. Het is een salade op basis van een graanproduct. Daarna wordt het gemengd met veel verse kruiden, voornamelijk peterselie en vaak munt, en groenten zoals tomaten, ui en komkommer. De dressing voor tabouleh is vaak op basis van citroensap en olijfolie en kan op smaak worden gebracht met zout, peper en soms kruiden zoals sumak. Dit is een lekkere tabouleh van www.leefpuurnatuur.nl 

Tabouleh met quinoa en hummus

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 20 gram quinoa
  • 75 gram hummus
  • 100 gram cherrytomaten, in kwarten
  • 50 gram gemengde sla
  • 15 gram pistachenoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 20 gram bladpeterselie, fijngesneden
  • ¼ rode ui, in dunne ringen

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitstomen.
  2. Meng de quinoa in een kom met de cherrytomaten, de gemengde sla, de pistachenoten, de extra vierge olijfolie, de rode wijnazijn, de bladpeterselie, de rode ui en wat peper en zout.
  3. Smeer de hummus uit over een bord en bestrooi met het paprikapoeder. Leg de tabouleh op de hummus.

Eet smakelijk!

Bron: Leef Puur Natuur